Letiště Mnichov nabízí přilétajícím cestujícím bezplatné Covid testy.

  • 31.07.2020 13:00

Letiště Mnichov 29. července oznámilo, že bude cestujícím přilétávajícím na letiště nabízet bezplatné testy na koronavirus. Centrum pro vyšetření je umístěno v Munich Airport Center’s Forum, třetí patro.

Cestující odlétající z Mnichova si sice mohou testy PCR nechat na letišti udělat po předchozím objednání ve zdravotnickém středisku (Terminál 1, Modul E, patro 03), avšak zaplatí 190 EUR plus příplatek za víkendy a období dovolených.

O výsledku testu bude cestující za čtyři hodiny informován emailem a pokud bude výsledek pozitivní, informace bude předána ministerstvu zdravotnictví. Cestující s negativním výsledkem získají certifikát o výsledku testu.

Dalším poněkud absurdním omezením je, že zákazník nemůže být podroben testu, pokud projevuje některý ze symptomů nemoci nebo se setkal s osobou, která onemocněla. Pokud se tedy necítíte ve své kůži, nezbývá než pokračovat do letadla na svůj odlet. (Foto: Munich Airport, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Jan - nepřihlášený host (...176.220...)
05.08.2020 18:47
O.M.

Ta služba je tam pro cestující aerolinek, nikoli pro "náhodné kolemjdoucí". Ti se mohou nechat otestovat kdekoli jinde.
----
Reagoval jsem na to,že ve Vašem příspěvku jste psal spíše všeobecně,myšlena poslední věta.
Pokud reaguji ted,tak na Vaši citaci viz.výše...Ano,náhodní kolemjdoucí můžou kontaktem nakazit druhého raz dva...a než se to ve Vás projeví,trvá to cca.14 dní,proto taky karanteny na 14dní...a hlavně,testy při podezření stojí v republice 3tis.,v Mnichově je to de facto v ceně letenky :o)

O.M. - nepřihlášený host (...143.171...)
04.08.2020 00:28

Nikoho nutit nechci. Ta služba je tam pro cestující aerolinek, nikoli pro "náhodné kolemjdoucí". Ti se mohou nechat otestovat kdekoli jinde.
A stojím si za tím, že člověk, který se cítí blbě, a přesto vleze do letadla, je sobecký nezodpovědný vykastrovaný tur.
P. S. :nehodlám tady řešit případy repatriací apod.

Jan - nepřihlášený host (...176.220...)
03.08.2020 20:24
O. M.

Věta kterou citujete z článku určitě jaksi podle zdraveho selkeho rozumu smysl nedává,otázka je ale jak cestujícího,potažmo kohokoliv kdo ani nemá letenku,jen je na letišti náhodou,třeba kvůli zájmu jakéhokoliv....donutíte,aby na to letiště nevlezl a nenakazil druhé? Ten virus není videt podobne jako když dostanete od někoho chripku...a taky to mohl být neumytý bezdomovec který ohmatal cokoliv v MHD před noční linku a ráno vyspalej jedete do práce a držíte se ;)
Pokud se nekdo nechrání respiratorem FFP3 a Vy ano,pak chráníte druhé bezpečně ale ne oni Vás...a o tom to je...každý si jen myslí,že chir.rouška nebo hadr ušitý z trenek je ochrání...rouška max.20minut,jinak zvlhne a je k ničemu a hadr přes tlamu je jen arabska burka pro srandu králíkům...a víme kdo co nosil...3 mesice...když někdo vypnul republiku a hodil sekeru pul bilionu korun jen tak.

O. M. - nepřihlášený host (...143.171...)
03.08.2020 00:22

"Pokud se tedy necítíte ve své kůži, nezbývá než pokračovat do letadla na svůj odlet."
Autore, nejste padlý na hlavu? Cestující, který se necítí ve své kůži, nemá lézt ani na to letiště, natož do letadla.

Celkem 4 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace