Wizz Air ohlásil čtvrtletní výsledky. Akcie vyrostly o 4 %.

  • 30.07.2020 17:00

Šéf Wizz Airu József Váradi připodobnil aktuální obnovování provozu jízdě na horské dráze. Společnost vrátila do provozu již 70 % kapacit (proti evropskému průměru, který je okolo 40 %). V tempu obnovení provozu vede před Ryanairem. Růst pohání poptávka zákazníků ze střední a východní Evropy, kteří se nyní vrací do práce v západní Evropě a rostoucí zájem o dovolenkové destinace. Wizz Air využil během krize omezeného provozu a výpadku některých společností k expanzi na nové linky a nové trhy. Tato expanze bude pokračovat.

Během čtvrtletí poklesl zisk společnosti o 95 % a dosáhl 8,9 milionu eur, což je o 187 milionů eur méně než ve stejném období loňského roku. Na dnešní dobu se však jedná bezesporu o velmi dobý výsledek.

József Váradi zdůraznil, že firma má solidní finanční rezervy, jejichž velikost dovolí přežití společnosti po dobu takřka dvou let, i pokud zůstane bez výnosů.

Stávající a budoucí prodeje letenek jsou charakterizovány nízkými cenami. Na druhou stranu zákazníci nakupují doplňkové služby a jsou ochotni připlatit si za flexibilitu.

Pokud jde o plánovanou expanzi na Gatwick, té zatím brání pozastavení pravidla 80/20. Toto pravidlo znamená, že dopravce ztratí své sloty, pokud je nevyužívá alespoň na 80 %. Společnosti, které drží sloty, nyní nejsou nijak nuceny je využívat a nevyužité kapacity blokují novým zájemcům, jako je Wizz Air. Expanze na Gatwick proto bude do značné míry záviset na rozhodnutí Evropské komise týkající se pravidla 80/20.

Ryanair ohlásil své výsledky v pondělí a celkově se potvrzuje, že nízkonákladové společnosti vedou v zotavení evropské letecké dopravy.

József Váradi je optimistický a věří, že zotavení bude pokračovat. Akciové trhy jeho optimismus sdílejí, krátce po zveřejnění výsledků vyrostly o takřka 4 %. (Foto: The National).


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Jan - nepřihlášený host (...176.220...)
03.08.2020 20:29
Wizz

......už není co býval....narostla mu křídla a pýchu předchází strmý pád...nebo jak se říká: kdo chce víc,nemá nic...vše jen otázka času....

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace