Virgin Atlantic si zajistily 1,2 miliardy liber výlučně ze soukromých zdrojů

  • 16.07.2020 13:00

Klíčoví akcionáři a investoři se dohodli na záchranném balíčku v objemu 1,2 miliardy liber, který poskytnou během pětileté restrukturalizace společnosti Virgin Atlantic. Firma získala tyto prostředky na základě restrukturalizačního plánu, který odráží pětiletý podnikatelský záměr. Ten podpořily Virgin Group i Delta Air Lines. Společnosti by to mělo postačovat k přežití. Firmě se přes několik pokusů nepodařilo zajistit státní pomoc.

Sir Richard Branson poskytl kapitálovou injekci 200 milionů liber, hedgeový fond Davidson Kempner půjčku 170 milionů liber, Virgin Group a Delta Air Lines odsouhlasily posunutí některých plateb a poplatků v objemu 400 milionů liber.

V rámci restrukturalizačního plánu uzavírají Virgin Atlantic svou bází v Gatwicku, prozatím si ponechává své sloty, pokud by byly případně potřeba pro budoucí růst. Kromě toho prodávat sloty v době, kdy jejich tržní hodnota dosahuje pouhé desetiny hodnoty v loňském roce, má malý smysl. Provoz společnosti se konsoliduje v Londýně (Heathrow) a Manchesteru.

Společnost předpokládá, že v roce 2022 bude provozovat stejný počet letů jako před krizí, přičemž lety obslouží díky růstu produktivity efektivněji, než tomu bylo doposud. Flotila společnosti se omezí na 37 letadel, sedm Boeingů 747 a čtyři Airbusy A330 budou vyřazeny do 1. čtvrtletí 2022. Zároveň byl upraven harmonogram dodávek letadel A350 a A330-900. Společnost propustí 3500 zaměstnanců.

Společnost obnovuje lety 20. července. (Foto: Cityam.com, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace