Lufthansa ustaví společnost Ocean pro dálkové dovolenkové linky

  • 15.07.2020 17:00

Nová jednotka Ocean se zaměří na dálkové lety do dovolenkových destinací a zjednoduší organizaci letů společnosti Lufthansa v tomto segmentu. Lufthansa shledává stávající přístup, kdy lety do dovolenkových destinací zajišťuje značkami Lufthansa a Eurowings, za fragmentovaný. Řadu letů Eurowings navíc zajišťoval SunExpress, společný podnik Lufthansy a Turkish Airlines, nebo Brussels Airlines. Německá část SunExpress byla minulý měsíc zrušena. Část dálkových linek do některých dovolenkových destinací zajišťovala Lufthansa letouny A340-300, operovanými v rámci divize CityLine.

Myšlenka je inspirována úspěchem podnikatelského modelu švýcarské společnosti Edelweiss, která je pobočkou Swiss a zaměřuje se na dovolenkové destinace na krátkých i dlouhých tratích. Provozuje celkem 16 letounů, a to Airbus A320 (10x), A330-300 (2x) a A340-313 (4x).

Lufthansa nyní zajišťuje administrativní náležitosti pro spuštění nové společnosti a zatím neupřesnila, kdy Ocean začne provozovat komerční lety. Lety budou provozovány zejména z Frankfurtu a Mnichova. (Foto: Skytrax, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace