United plánují propustit takřka polovinu zaměstnanců

  • 11.07.2020 08:30

Společnost United Airlines 8. července informovala o možném rozsahu krácení počtu zaměstnanců. Okolo 36 tisíc zaměstnanců dostane výstražný dopis, který je upozorní na potenciální nucenou dovolenou od 1. října. To představuje 45 % všech zaměstnanců. Do konce září je zaměstnanost zajištěna státní podporou.

Podle amerických pracovně-právních předpisů musí společnost svůj záměr hromadného propouštění oznámit zaměstnancům v 60denním předstihu. Finální a konkrétní rozhodnutí týkající se propouštění bude společnost přijímat v polovině srpna či nejpozději do konce srpna.

Relativně nejvíce ohroženou skupinou je palubní personál, který čítá 25 tisíc zaměstnanců, z nichž o práci může přijít až 15 tisíc. Zpravodajství Fox Business odhaduje, že United může propustit 11 tisíc zaměstnanců na letištích, 5500 techniků, 2200 pilotů a stovky zaměstnanců v cateringu, administrativě, atd. United je tak první z velkých amerických leteckých společností, která ohlásila masové propouštění.

Lze předpokládat, že další společnosti budou postupovat podobně. Situaci v odvětví zhoršuje nepříznivý vývoj epidemie v USA a trvající restrikce v cestování do zahraničí. (Foto: hcamag.com)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace