Runway Park na Letišti Praha

  • 04.07.2020 08:00

Pražské letiště na dobu prázdnin, kdy letecký provoz ještě nebude dosahovat obvyklých úrovní, připravilo zábavný a vzdělávací program pro veřejnost, nazvaný Runway Park.

Od 4. července do 30. srpna bude na vymezené části bývalé dráhy 04/22 na pomezí severního a jižního areálu letiště Runway Park – prostor s výstavou letištní techniky. O víkendech zde budou probíhat tematické akce s doprovodným programem. Doplňkem je možnost občerstvení a atrakce pro děti.

K programu Runway Park na letišti připravily České aerolinie pro své fanoušky a klienty sérii zážitkových letů kolem Prahy v nízké letové hladině. Lety budou obdobné jako před dvěma lety při příležitosti 95. výročí založení společnosti. První lety se uskuteční v sobotu 11. 7. ve 14 hodin a neděli 12. 7. v 10 hodin. V případě zájmu ČSA počítají s několika dalšími termíny. Jednotná cena letenky je 1490 Kč včetně všech poplatků a daní. Letenky bude možné zakoupit pouze na webu csa.cz a prodej bude zahájen v úterý 7. 7. 2020.

Runway Park

Do Runway Parku se návštěvníci dostanou buď městskou hromadnou dopravou (linka 100, 119 a 191) – zastávka na znamení Runway Park přímo před vstupem do zábavního parku, nebo automobilem s možností parkování na Letišti Praha v parkovacím domě PC COMFORT za cenu 100 Kč za den při online rezervaci předem. Ze zastávky na Terminálu 1, který je hned u parkovacího domu, bude v krátkých intervalech jezdit kyvadlová doprava nebo městská hromadná doprava (linka 100, 119 a 191) na zastávku Runway Park.

Pro Runway Park platí jako pro všechny prostory Letiště Praha speciální hygienická pravidla, která budou vždy respektovat aktuální nařízení a doporučení vlády pro venkovní akce.

Otevírací doba:

  • PO a ČT – pouze výstavní část od 14 do 18 hodin
  • – výstavní část se zábavním programem od 14 do 20 hodin
  • SO, NE, státní svátek – výstavní část se zábavním programem od 10 do 18 hodin

Vstupenky do Runway Parku jsou k dostání od 29. června online v prodejní síti GoOut.cz či na webových stránkách Letiště Praha www.prg.aero/runwaypark, kde návštěvníci najdou také kompletní informace včetně postupně doplňovaného programu na jednotlivé víkendy. Cena vstupného do Runway Parku bude v pondělí a čtvrtek pro dospělé za 140 Kč, pro děti od 3 do 15 let za 90 Kč a rodinné vstupné (dva dospělí a dvě děti) za 350 Kč. Od pátku do neděle, tedy během víkendových programů, bude vstupné pro dospělé za 180 Kč, pro děti od 3 do 15 let za 120 Kč a rodinné vstupné (dva dospělí a dvě děti) za 450 Kč.

 „Exponáty a zábavní program pro Runway Park jsme připravovali pro návštěvníky všech věkových kategorií. Přijdou si tady na své jak fanoušci letectví, tak i ti, kteří jen hledají zábavu, kterou při standardním provozu letiště není možné zažít. Zájemci se mohou těšit na tematické prodloužené víkendy jako je víkend s letištní technikou, s hasiči nebo s Integrovaným záchranným systémem, víkend plný letadel, cestovatelský víkend nebo sportovní víkend, který připravujeme ve spolupráci s  organizací RunCzech. Přesný program na aktuální víkend najdete vždy na našich webových stránkách či sociálních sítích,“ říká Marika Janoušková, ředitelka korporátní a marketingové komunikace Letiště Praha.

Program

První červencový víkend a sváteční pondělí, tedy od 4. do 6. července, se v Runway Parku ponese v duchu letištní techniky a profesí. Návštěvníci budou moci obdivovat stroje nezbytné pro chod letiště a odbavování letadel a také samotná letadla. V rámci tematického programu pak Letiště Praha chystá ukázky psovodů, sokolníků, letištních hasičů a dronů. Návštěvníci se mohou těšit také na doprovodný program, například na vystavené automobily.

Příští víkend bude zaměřen na bezpečnost, následující na sport. V polovině srpna bude za zvláštní zmínku stát víkend zaměřený na letectví a jeho historii či následný víkend cestovatelský.

Zážitkové lety

Zážitkové lety mají symbolické číslo OK 97, protože ČSA budou v letošním roce slavit 97 let. Odlety jsou plánovány z Terminálu 3 Letiště Václava Havla Praha. ČSA na ně nasadí turbovrtulové letadlo ATR 72 s kapacitou 70 míst. Let potrvá zhruba 30 - 40 minut.

Všechny zážitkové lety budou pilotovány nejzkušenějšími kapitány. Trať letu bude vyhlídkový okruh kolem Prahy, který povede nad hrady Křivoklát, Točník, Karlštejn či Český Šternberk, kolem zámků Zbiroh, Konopiště nebo Kostelec nad Černými Lesy, přes Slapskou přehradu, vodní nádrž Klíčava, v okolí kláštera Sázava a hvězdárny Ondřejov a dalších známých míst. Pro maximální zážitek letadlo poletí na spodní hranici řízeného vzdušného prostoru, tak, aby bylo neustále pod dohledem a kontrolou stanovišť Řízení letového provozu, což bude odpovídat zhruba výšce 800 metrů nad terénem.

Cestující si své místo na palubě budou moci bezplatně vybrat a na let se on-line odbavit 36 hodin před odletem. Zážitkové lety se uskuteční za každého počasí umožňujícího jejich bezpečné provedení.  Na letence se cestujícím jako cílová destinace objeví kód UHE, který patří Letišti Kunovice. Kód UHE společnost použila, aby mohla lety vložit do rezervačních systémů, umožnila jejich prodej, vystavení letenek a samotné odbavení. Do ani z Kunovic ČSA nepoletí, startovat i přistávat budou pouze na Letišti Praha bez dalšího mezipřistání.

ČSA a Smartwings se účastní i samotného Runway Parku, kdy si návštěvníci budou moci prohlédnout letouny typu Airbus A319 nebo Boeing 737 MAX vždy od pátku do neděle vyjma prvního červencového víkendu, kdy budou letouny vystaveny v sobotu a neděli.

 



Komentáře



Honza - nepřihlášený host (...113.77...)
09.07.2020 19:39

Ty letenky jsou vyprodane pokazde, kdyz ta akce je ... :-(

Jirka - nepřihlášený host (...95.108...)
07.07.2020 10:08
Letenky

Tak jsem se dnes dozvěděl a této akci a koukl na letenky a všechny jsou vyprodané.

Vítek - nepřihlášený host (...188.126...)
06.07.2020 03:33

Akorát nikde nepíší, kdy 7/7 se letenky začnou prodávat. Jestli v 0:00, v osm, v deset...? :-(

Celkem 3 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace