TUI fly v Německu zeštíhlí. Polovina letadel jde pryč.

  • 21.06.2020 17:00

Dozorčí rada společnosti TUI fly GmbH podpořila restrukturalizaci společnosti. TUI fly v Německu sníží flotilu z 39 na 17 letadel Boeing 737-800, propustí 900 pracovníků, z toho 720 členů posádek. Pět leteckých společností skupiny bude spojeno v jedinou, a to se sídlem v Hannoveru.

Šéf TUI fly Germany Oliver Lackmann vysvětlil, že již před koronavirem existoval na trhu značný převis kapacity a cenová válka. V důsledku toho společnost nebyla schopna dosáhnout zisku delší dobu před nástupem epidemie, a to ani v období hlavní sezóny. Společnost tento problém řešila nejprve pronájmem letadel s posádkami společnosti Air Berlin a později Eurowings. Epidemie situaci zhoršila. TUI fly Germany se musí nové situaci přizpůsobit. 

Stávající kolektivní smlouva zapovídá TUI fly Group v Německu propouštět zaměstnance z provozních důvodů až do konce roku 2021. Ve stávající situaci však počet zaměstnanců musí reflektovat, že společnost se o polovinu zmenší. Vedení společnosti věří, že se podaří s odbory dosáhnout dohody, která by propouštění zaměstnanců umožnila. (Foto: TUI fly, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace