Letecké společnosti mají další problém. Cestující si rezervují letenky na poslední chvíli.

  • 21.06.2020 08:30

Nejistota okolo restrikcí v cestování a obava, že v případě zrušení letu se cestující nedomůže vrácení peněz, vede k zásadní změně přístupu zákazníků k rezervaci letenek. Drtivá většina cestujících si nyní rezervuje letenky s předstihem nanejvýše tří dní před plánovaným odletem. Před pandemií přitom nebylo neobvyklé, že společnosti prodaly polovinu kapacit s předstihem čtvrt roku. Tato změna představuje pro letecké společnosti značný problém v hotovostních tocích a plánování.

Časnou rezervací letenky zákazník zálohuje leteckou společnost, a to bezúročně. Společnosti také měly přesnější představu o vývoji poptávky, mohly lépe plánovat lety, dynamicky optimalizovat ceny a maximalizovat zisk. Další výnosy generovalo rušení či změny letenek, atd. O tyto možnosti nyní přicházejí.

V současnosti dochází k největšímu oživení letecké dopravy v Číně (alespoň tak tomu bylo do nynější vlny epidemie v Pekingu), na Středním východě a v USA. Kromě růstu prodeje vykazují internetové vyhledávače a agregátory zvýšený zájem návštěvníků na vyhledávání letů. (Foto: CheapOair)


Fotografie k článku



Komentáře



Petr - nepřihlášený host (...11.119...)
22.06.2020 14:21

Mně to smysl dává. Článek říká, že lidé létat plánují (dovozováno například z dat vyhledávačů), ale že si letenky nekupují předem ale až na poslední chvíli.

Podle mého názoru, holt je poučilo, když aerolinky v březnu dělaly psíkusy s vracením peněz a s vouchery a s cenami budoucích letů. Zákazníci holt ztratili důvěru a nechtějí mít peníze "uložené" u aerolinky.

Tomas - nepřihlášený host (...14.232...)
21.06.2020 15:09

Boze. ekonomicke vzdelani mam, a samozrejme tuto cast chapu a zpusob financovani leteckych spolecnosti chapu mozna lepe, nez vy.

nicmene nechapu smysl clanku, kde je bez nejakeho skladu smichano jak cestujici kupuji letenky s ozivenim v cine, a nasledne s tom, ze uzivatelemvyhledavaji lety.

vypada to jako clanek, kde se ztratil kus jednoho clanku a byl nahrazen zacatkem clanku jineho.

jirp (...80.105...)
21.06.2020 13:15
casova hodnota penez

Tomas: nevim, co je na tom nejasneho. Je snad jasne, ze cim drive zakaznik plati tim lepe. Doplnte si ekonomicke vzdelani nez zacnete kritizovat.

Tomas - nepřihlášený host (...14.232...)
21.06.2020 12:37

co je to proboha ze slataninu?

Celkem 4 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace