Informace o cestování – COVID -19

  • 17.06.2020 08:00

Ve stávající situaci je těžké se orientovat, odkud je možno kam cestovat a za jakých podmínek. Situace se přitom mění ze dne na den, neboť jednotlivé vlády data a podmínky otevření často mění. Na internetu se proto objevilo několik map, které mají cestujícím pomoci se orientovat.

Velmi podrobnou mapu s detailním popisem všech podmínek představila IATA (International Air Transport Association), interaktivní mapu je možno najít zde.

Na domácích zdrojích lze použít přehlednou cestovatelskou mapu, kterou zpracoval portál cestujlevne.com. Je jednodušší a obsahuje pro jednotlivé země odkazy na příslušné stránky Ministerstva zahraničí. 

Jedním ze zlomových momentů v uvolňování cestování je 15. červen, kdy dochází k uvolnění cestování v rámci EU. Mimo EU ( a několika dalších zemí) je mapa červená, což se má postupně měnit od 1. července, kdy začnou mizet restrikce pro cestování mimo EU. Očekává se také, že Británie v následujících dnech přehodnotí povinnou 14denní karanténu pro příchozí do Británie.

Na našich stránkách připravujeme a postupně doplňujeme informace o návratech leteckých společností na linky do/z ČR a do konce prázdnin jsme rozšířenou verzi očekávaných letů určenou obvykle pro přispěvatele rozšířili na všechny přihlášené uživatele planes.cz. (Obr.: cestujlevne.com)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace