Boeing přerušil výrobu 737 MAX. Akcie v propadu.

  • 12.06.2020 15:00

Akciím Boeingu se v první polovině týdne na základě dobrých zpráv z odvětví mimořádně dařilo a Boeing byl tahounem burzovního indexu DJI. Čtvrtek však přinesl dramatický pokles o asi 18 %, a to po oznámení, že výroba 737 MAX se opět pozastavuje. Od pondělí do čtvrtka tak akcie Boeingu ztratila 63 dolarů. Přitom k znovuobnovení produkce došlo jen před dvěma týdny.

Boeing přikázal firmě Spirit Aero Systems, která je dodavatelem trupů a některých dalších komponent 737, zastavit výrobu čtyř rozpracovaných souborů a nezahajovat výrobu dalších šestnácti. Společnost oznámila, že na základě jednání s Boeingem je jasné, že původní objednávka na 125 souborů na rok 2020 bude redukována. Dodavatel proto posílá 900 zaměstnanců na nucenou dovolenou. Letos Spirit Aero Systém propustil již 1450 zaměstnanců svého závodu ve Wichitě.

Není známo, jaké důvody vedly Boeing k tak razantnímu a náhlému přehodnocení plánu, ale zjevně pro to existují velmi závažná fakta. Proto tak prudká reakce akciových trhů. (Graf: yahoo finance)


Fotografie k článku



Komentáře



JUJ - nepřihlášený host (...49.233...)
12.06.2020 16:31
Akcie

Nebyl bych si jisty ze to souvisi jen s prerusenim vyroby maxu.
Celkove posledni tri dny akcie pekne padaly a nebyl to pripad jen boeingu.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace