El Al kvůli zadlužení nesmí létat

  • 04.06.2020 08:00

Správa letišť Israeli Airports Authority (IAA) zakázala lety společnosti El Al. Společnost dluží letišti 17,3 milionu dolarů a výhled na splacení dluhu zůstává špatný. El Al po zákazu vstupu cizinců do Izraele provozoval pouze omezený počet nákladních letů.

Společnost se již několik měsíců marně snaží získat státní pomoc v podobě garancí na půjčku 400 milionů dolarů. Situace se nyní vyhrocuje a státní pomoc zůstává pro El Al poslední šancí na přežití. (Foto: jweekly.com, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



gndRat - nepřihlášený host (...24.238...)
04.06.2020 16:10
El Al a bezpečnost

Společnost El Al je přizpůsobená specifické bezpečnostní situaci Izraele a byla v tomto směru mnoho let oceňována. Poznal jsem to na vlastní kůži, když jsem se vracel z USA do Londýna jen s aktovkou. Takže případná náhrada nebude úplně jednoduchá a státní podpora by dávala smysl.

Jan - nepřihlášený host (...176.220...)
04.06.2020 12:24
...no tak nebudou,no...

Když nebude El Al,bude někdo jiný...a myslím si,že do Tel Avivu lítá až moc spojů a aerolinek,takže při výpadku El Al by se nic dramatického nestalo,ostatně jako u nás při případném Smartwings /jen škoda ČSA :-/ ...

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace