Ukraine International Airlines obnoví provoz v polovině června. Dálkové linky od dubna 2021.

  • 01.06.2020 08:00

Ukraine International Airlines (UIA) jsou od 17. března prakticky zcela mimo provoz. Nyní společnost plánuje postupně obnovit lety od 15. června, a to za předpokladu, že budou uvolněny restrikce na cestování do zahraničí. V počátečním stádiu se do provozu zapojí nanejvýš 14 letadel.

Ve fázi 1, která má trvat do dubna 2021, bude společnost provozovat pouze vybrané mezinárodní krátké a střední tratě, na kterých lze dosáhnout vysokého obsazení, a to i bez potřeby tranzitního provozu. Mělo by také dojít k obnově vnitrostátního spojení. Dálkové lety provozovány nebudou.

Ve fázi 2, tj. od dubna 2021, dojde k obnově dálkových linek, avšak pouze za předpokladu, že pro to budou na trhu příznivé podmínky. Do té doby společnost nebude rozšiřovat park dálkových letadel. V této fázi bude postupně doplňována síť mezinárodních krátkých a středních linek.

Změněna bude konfigurace všech letadel, a to snížením počtu míst v obchodní třídě. Společnost propustí 900 zaměstnanců.

Park společnosti zahrnuje 38 letadel, z nichž šest je nyní v provozu. (Foto: open4business.com.ua, Business Insider, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace