Air France se musí vzdát některých vnitrostátních letů. Bude rozšiřovat spolupráci s železnicí.

  • 28.05.2020 08:00

Jednou z podmínek pro státní pomoc společnosti Air France je snížit do roku 2024 emise ve Francii na polovinu. Vyplynulo to z rozhovoru rádia France Inter s ministryní ekologie, udržitelného rozvoje a energetiky Élisabeth Borne (viz foto).

Air France v rámci tohoto cíle sníží nabídku na těch vnitrostátních spojích, kde existuje železniční alternativa. Provoz vnitrostátních letů je přitom pro Air France dlouhodobě ztrátový. Jen vloni činila ztráta na vnitrostátních spojích asi 200 milionů EUR. Další cestou snížení emisí je zvýšení podílu biopaliv.

Air France–KLM nyní studuje možnost na některých linkách nabízet místo leteckého spojení cestu expresními vlaky TGV. Kromě výše zmíněných ekologických aspektů jsou společnosti motivovány také atraktivní cenou železničních jízdenek, které nejsou zatíženy daněmi a poplatky, které letenky prodražují. (Foto: wikimedia)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



skodafil - nepřihlášený host (...176.195...)
28.05.2020 22:43
Proč složitě, když to jde jednoduše?

Kdyby zakázali frantíkům třeba ve středu dýchat, mají "emise" toho zlého céódvě vyřešené v cukuletu. A sekundárně by i ty lety byly omezené, protože by jaksi neměl kdo létat :-)

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace