Největší jihoamerická letecká společnost LATAM vyhlásila bankrot

  • 26.05.2020 11:40

LATAM Airlines Group S.A. (LATAM) a její pobočky v Chile, Peru, Kolumbii, Ekvádoru a USA požádaly o ochranu před věřiteli a zahajují dobrovolnou restrukturalizaci. Mezi největší akcionáře společnosti patří Delta Air Lines a Qatar Airways. Součástí bankrotu nejsou pobočky společnosti v Argentině, Brazílii a Paraguayi.

Letecká společnost bude zatím pokračovat ve svém provozu v rámci redukovaného letového řádu a podle vývoje situace. Informace o procesu bankrotu jsou k dispozici zde.

V loňském roce přepravila společnost rekordních 74 milionů cestujících a počet cestujících tak zvýšila proti roku 2018 o 5,4 milionů Epidemie donutila společnost zrušit 90 % letů, provozuje pouze pět linek a denně ztrácí okolo 7 milionů dolarů. Koncem dubna měla společnost rezervy asi 1,3 miliardy dolarů. 

Letecká společnost se zároveň omluvila, že na řadu otázek zákazníků, zaměstnanců, dodavatelů a partnerů zatím nebude mít odpověď.

LATAM je největší leteckou společností Jižní Ameriky. Druhá největší jihoamerická společnost, Avianca Holdings S.A. požádala o ochranu před věřiteli v polovině května, když nedokázala splatit dluhy. (Foto: Sam Chui, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace