Šéf BA kritizuje odbory za neúčast na jednáních o propuštění 12 tisíc zaměstnanců

  • 25.05.2020 08:00

British Airways v rámci úsporných opatření potřebují propustit asi 12 tisíc z celkem 42 tisíc zaměstnanců, tj. asi 30 %. British Airways (BA) proto vyzvaly ke konzultacím odbory s cílem dohodnout konkrétní plán propouštění.

Šéf Alex Cruz nyní kritizuje některé odborové organizace, že jednání bojkotují. Podle něj probíhají produktivní diskuse s odbory britských pilotů BALPA, zatímco odborové organizace GMB a Unite se jednání neúčastní. Šéf odborů Unite naopak obviňuje vedení BA, že záměrně poslalo zaměstnance na dovolenou a smysluplný dialog tak znemožnilo. Odbory jsou přesvědčeny, že BA tím porušují zákon.

Alex Cruz varoval, že finanční situace se nezlepšuje. Británie má navíc od 8. června zavést povinnou karanténu pro všechny cestující přijíždějící do Británie, a to včetně navracejících se britských občanů. Výjimka byla zatím udělena pouze cestujícím z Irska. Letecké společnosti se obávají, že zavedení 14denní karantény je nesmyslným opatřením, které leteckou dopravu „zabije“.

Ryanair bude propouštět asi 15 % zaměstnanců, Virgin Atlantic asi 10 tisíc, tj. 30 % z celkového počtu zaměstnanců.  (Foto: BBC News, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Petr - nepřihlášený host (...240.147...)
25.05.2020 11:46

Je treba dodat, ze se nejedna jen o propousteni, ale naproste prekopani smluv vsech zamestnancu a zasadni znizeni jak platu, tak benefitu. Viz napr.: https://www.headforpoints.com/2020/05/01/british-airways-to-use-redundancy-threat-to-push-all-cabin-crew-into-low-paid-mixed-fleet/

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace