Zakladatel společnosti easyJet Stelios neprosadil změny ve vedení společnosti

  • 23.05.2020 13:00

Sir Stelios Haji-Ioannou (viz foto), zakladatel a s 34 % největší akcionář easyJetu, vede intenzivní kampaň proti pořízení 107 letadel řady Airbus A320neo. Je přesvědčen, že společnost letadla nepotřebuje a jejich pořízení přivede easyJet ke krachu.

Varoval, že pokud se vedení společnosti nepodrobí jeho vůli, valná hromada propustí čtyři členy představenstva včetně generálního ředitele. Steliosem svolaná mimořádná valná hromada však v pátek většinou 58 % hlasů návrh Steliose odmítla.

easyJet v předvečer valné hromady informoval, že od poloviny června pozvolna obnoví provoz podle redukovaného letového řádu. Jedná se zejména o vnitrostátní linky a zatím jen několik mezinárodních spojů. Letadla easyJetu by se měla objevit na 21 letištích. easyJet také uvádí řadu hygienických opatření, které se dnes postupně stávají standardem: dezinfekce letadel, nošení roušek, zrušení prodeje občerstvení na palubě atd.

V úterý se společnost stala cílem hackerského útoku, při kterém se hackerům podařilo získat data 9 milionů cestujících, přičemž u 2200 cestujících byly zcizeny také údaje kreditních karet. Společnost oznámila, že postižené cestující bude informovat na individuální bázi. (Foto: Reuters, planes.cz)  


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Petr - nepřihlášený host (...240.147...)
25.05.2020 13:13

Spolecnost se stala obeti hackerskeho utoku v lednu, v utery ho pouze oznamila...

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace