Skupina Ryanair uzavřela domácí bázi ve Vídni a propustila 300 zaměstnanců

  • 23.05.2020 08:30

Společnost Lauda, člen skupiny Ryanair, 22. května oznámila, že uzavírá svou domácí bázi ve Vídni. Společnosti se nepodařilo dosáhnout dohody se zaměstnanci, kterým společnost navrhovala snížení platů. Šéf Ryanairu Michael O’Leary již koncem dubna varoval, že pokud nebude dosaženo rozumné dohody, bude báze uzavřena. Všechny sloty společnosti Lauda jsou převedeny na letadla dalších členů skupiny – Ryanair, Buzz a Malta Air.

Odborová organizace VIDA odmítla podepsat novou kolektivní smlouvu za podmínek, které jsou pod minimální mzdou zaměstnanců Austrianu. Společnost Lauda oznámila, že odbory ignorovaly přání 95 % pilotů a 70 % členů palubního personálu a připomněla, že na rozdíl od Lufthansa Group společnost Lauda nedostává žádnou státní pomoc.

Uzavření báze může přednaznačit návrat Ryanairu k flotile tvořené exkluzivně Boeingy 737. Společnost Lauda má ve svém parku 26 letadel Airbus A320, z nichž čtyři jsou nyní v provozu. (Foto: Republic World, planes.cz) 


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Honz@ - nepřihlášený host (...99.69...)
26.05.2020 18:45
Dnes odpoledne už přesouvají na STN

Vláček OE-IBJ, OE-LOU, OE-LOX, OE-IHL se přesouvá z VIE na STN

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace