Qatar Airways posunou o několik let přejímky 200 nových letadel. Poskytnou finanční pomoc Cathay Pacific.

Společnost Qatar Airways poskytne finanční injekci hongkongské Cathay Pacific, ve které má takřka 10% podíl a je tak třetím největším akcionářem. Společnost je přesvědčena, že přes problémy způsobené pandemií jsou Cathay Pacific zdravou společností, která má všechny šance na úspěch. Oznámil to šéf skupiny Qatar Airways Akbar Al Baker v interview pro Post.

Akbar Al Baker vyjádřil přesvědčení, že po dobu dalších 18 měsíců bude hlavním tahounem společnosti nákladní doprava.

S ohledem na očekávaný dlouhodobý pokles poptávky cestujících potřebuje společnost posunout termíny převzetí nových letadel. Společnost proto jedná s Airbusem a Boeingem o odkladu převzetí vice než 200 letadel, a to až o několik let. Mezi letadly, která nyní nejsou potřeba, jsou také Boeingy 737 MAX a 777X.

Pro model 777X, který má jít do komerčního provozu v létě příštího roku, je to další špatná zpráva poté, kdy Cathay Pacific konvertovaly 21 objednávek 777X na letadla 787-10 a Lufthansa se chce vzdát svých prvních slotů 777X ve prospěch nákladních 777F.

Qatar má kromě již zmíněného podílu 9,99 % v Cathay Pacific také 5 % v China Southern Airlines, 25,1 % ve skupině IAG (jejímž členem jsou mj. British Airways a Iberia) a drží 10 % největší jihoamerické společnosti LATAM. (Obr.: mrobusinesstoday)


Fotografie k článku


Související fotky


Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace