Skupina Air France–KLM si zajistila financování se státní podporou

  • 27.04.2020 13:00

Skupina Air France-KLM si zajistila podporu od svých akcionářů, vlády Francie a Nizozemí. Francouzská vláda garantuje 90 % syndikované půjčky 6 miliard EUR, a to na 12 měsíců s možností prodloužení. Podpora podléhá schválení Evropskou komisí. Akcionáři Air France poskytli společnosti půjčku 3 miliard EUR se splatností čtyř let a možností prodloužení.

Společnost KLM finalizuje jednání o podmínkách pomoci s nizozemskou vládou, která drží ve skupině Air France-KLM 14% podíl. Projednává se balíček o objemu 2 až 4 miliard EUR.

Jednání o pomoci vede s německou vládou skupina Lufthansa. Správní rada společnosti vyjádřila přesvědčení, že do konce dubna se podaří zajistit pomoc ve výši 10 miliard EUR. Skupina Lufthansa má nyní prostředky nanejvýš na několik týdnů. (Foto: bbc.com, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Jan - nepřihlášený host (...48.55...)
27.04.2020 13:49
Air France-KLM

V současné době je jejím většinovým vlastníkem stále francouzský stát, který však svůj podíl postupně odprodává. Air France je zakládajícím členem aliance SkyTeam. V roce 2004 převzala Air France kontrolu nad nizozemskou leteckou společností KLM, čímž byla vytvořena největší letecká společnost na světě s označením Air France-KLM. Vlastnický podíl státu se po spojení leteckých společností zmenšil na 44%.
---------
I když je to společnost,kde je vlastníkem jiný stát z nějaké casti,tak souhlas nesouhlas je spíš na občanech Francie a Nizozemska co se týče Air France-KLM.
Pokud se na to podívám pohledem na poskytnutí garance úvěru Smartwings,kde stát nemá žádný podíl,v tomto případě bych souhlasil se záchranou jejich národní společnosti spojenou s druhou jako Air France-KLM,kde nějaké procento akcií přece jen drží stát a je logické,že nenechá Air France padnout na kolena...u ztrátové Alitalie se to dá chápat na půl,tam musí být přihlédnuto ze strany vlády na pro a proti.Tezko soudit.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace