Boeing bude propouštět

  • 14.04.2020 17:00

Podle deníku The Wall Street Journal zvažuje Boeing propustit asi 16 000 zaměstnanců, tj. asi 10 % celkového počtu zaměstnanců. Jedná se o opatření pro snížení nákladů a zároveň přizpůsobení momentální i perspektivní snížené poptávce po nových letadlech. Snížení počtu zaměstnanců bude doprovázeno širokou řadou opatření, a to od odměn za dobrovolný odchod po výpověď. Zároveň se uvažuje o plošném snížení mezd o 10 %.

Momentálně Boeing komerční letadla nevyrábí. Výroba modelu 737 MAX byla zastavena již v lednu, výroba letadel 777 a 787 v provozech v oblasti Puget Sound a výroba 787 v závodě v Jižní Karolině je přerušena z důvodů epidemie koronaviru. Zaměstnancům, kteří v této době nemohou pracovat se vzdáleným přístupem, bylo poskytnuto desetidenní placené volno.

Boeing doufá, že po Velikonocích částečně obnoví výrobu v některých provozech v oblasti Puget Sound, konkrétně těch, které se podílí na výrobě námořních hlídkovacích P-8 Poseidon a tankerů KC-46 Pegasus. Do práce chce povolat také zaměstnance, kteří v Moses Like pečují o zaparkovaná letadla 737 MAX.

Celkem se může jednat až o 2 500 pracovníků. Boeing se chystá výrobu postupně obnovovat, jak to dovolí epidemiologická situace. Zaměstnanci budou povinni nosit v zaměstnání masky. (Foto: The Seattle Times)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace