British Airways zaparkují část svých 747 a A380 ve Španělsku a Francii. Dříve frekventovaná letiště se mění v parkoviště letadel

  • 10.04.2020 17:00

 

British Airways (BA) zrušily veškeré lety z letiště Gatwick, redukuje počty letů z Heathrow a uvolní na 36 000 zaměstnanců. Skupina IAG, jejímž členem BA jsou, je přesvědčena, že projde krizí bez nutnosti žádat o státní pomoc.

Ve španělském Teruelu zaparkuje BA pět letadel Boeing 747. Šest letadel Airbus A380 odstaví ve francouzském Châteauroux (viz foto 1). Rozhodnutí naznačuje, že BA se připravuje na dlouhodobý pokles poptávky a dlouhodobé zotavování.

Řada evropských letišť je přeplněna odstavenými letadly, která se parkují i na vzletových a pojížděcích drahách např. ve Frankfurtu (foto 2) nebo Paříži CDG (foto 3). Lufthansa využívá k parkovani letadel stojánek letiště Berlin Brandenburg, které mělo být po mnoha odkladech otevřeno letos v říjnu.

IATA očekává, že za období tří měsíců do konce června ztratí britské letecké společnosti 39 miliard USD, z čehož 35 miliard USD může padnout na refundaci letenek zrušených letů. (Foto: Cargo Forwarder Global, Maxar Technologies)


Fotografie k článku



Komentáře



Luboš - nepřihlášený host (...81.215...)
11.04.2020 06:16
Zamyšlení

Snad až krize pomine

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace