Akvizice německé společnosti Condor polskou PGL může zkrachovat

  • 02.04.2020 08:00

Stávající situace v letecké dopravě vyvolává pochybnosti, zda se podaří dokončit akvizici německého Condoru polskou společností PGL, jejíž součástí je letecká společnost LOT. Za společnost má PGL zaplatit 300 milionů EUR. Spojení Condoru a LOTu by vytvořilo společnost, která ročně přepraví na 20 milionů cestujících. Informaci přineslo zpravodajství Reuters.  

Condor funguje pouze díky překlenovacímu úvěru německé vlády v objemu 380 milionů EUR, který společnost získala po krachu skupiny Thomas Cook v září 2019. Minulý týden požádal Condor o další překlenovací půjčku 200 milionů EUR. 

PGL podmínila transakci splněním určitých finančních garancí, které německá vláda považuje za neakceptovatelné. Žádná strana se ke stávající situaci nechtěla vyjádřit.

Německá vláda naznačuje, že pokud by transakce padla, společnost Condor by byla znárodněna. Opatření by bylo dočasné a vláda by se později společnost pokusila prodat. (Foto: dw.com, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace