Výprodej leteckých společností je šancí koupit výhodně

  • 01.04.2020 08:00

Investiční guru Warren Buffett zvýšil minulý týden podíl své investiční společnosti Berkshire Hathaway ve společnosti Delta Air Lines. Využil krátkodobého propadu ceny akcií o 20 %. Buffett koupil akcie v hodnotě 45,3 milionu USD, a to za průměrnou cenu 46,40 USD/akcii. Vloni se cena akcií Delta Air Lines pohybovala kolem 63,44 USD. Berkshire Hathaway nyní drží 11,1 % akcií společnosti. Rozhodnutí zvýšit podíl v letecké společnosti povařuje trh za projev důvěry, že letecké společnosti se vrátí k růstu.

Svůj podíl ve skupině Lufthansa takřka zdvojnásobil miliardář Heinz Hermann Thiele, který je tak největším jednotlivým akcionářem společnosti. Transakcí, která byla ukončena 16. března, zvýšil podíl ve skupine z 5,29 % na 10,01 %. 

Jak Buffet tak Thiele využili faktu, že americká i německá vláda se jasně vyjádřily, že své velké letecké společnosti nenechají padnout. To výrazně snížilo riziko investice. (Foto: Lufthansa, Delta Air Lines)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace