Green Africa objednají 50 letadel Airbus A220

  • 14.02.2020 17:00

Společnosti Airbus a Green Africa Airways dne 13. února oznámily podpis Memoranda (MoU) na dodávku 50 letadel Airbus A220-300. Pokud dojde k podpisu, bude se jednat o jednu z největších objednávek letadel A220 a zároveň první zásadní objednávku z Afriky. Záměr pořídit A220 byl oznámen v rámci výstavy Singapore Airshow.

Nigerijská Green Africa Airways byla formálně ustavena již v roce 2016 a má za cíl stát se klíčovým nízkonákladovým dopravcem na rychle rostoucím africkém trhu letecké přepravy.

Rozhodnutí Green Africa Airways je ranou pro Boeing, neboť původně podepsala společnost objednávku na 50 letadel Boeing 737 MAX s opcí na dalších 50 strojů. Uzemnění letadel však zabránilo v loňském roce dodávkám a start společnosti oddálilo. Boeing zatím nepotvrdil, že původní zakázka byla zrušena. Protože u nízkonákladových dopravců flotila typicky sestává z jediného typu, šance Boeingu na dodávky 737 MAX se přinejmenším snižují. 

Ve vedení společnosti Green Africa jsou bývalí vedoucí manažeři společnosti American Airlines – CEO Tom Horton a CCO Virasb Vahidi. Dalším manažerem je William Shaw, zakladatel a CEO společnosti VivaColombia.

Koncem ledna evidoval Airbus již 658 objednávek letadel A220. Nižší kapacita a velký dolet mohou být správnou volbou pro ambiciózní nízkonákladový start-up. Pro Airbus A220 jde o důležitou vstupenku na africký trh. (Vizualizace: Airbus)


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace