China Aircraft Leasing objednala 40 Airbusů A321neo. Pravděpodobně zajistila i Dreamlinery pro Bamboo.

  • 20.01.2020 13:00

Společnost China Aircradt Leasing (CALC) objednala dalších 40 letadel A321neo. Jde již o druhou významnou objednávku, kterou letos získal Airbus od leasingové společnosti. BOC Aviation Limited, objednala 7. ledna celkem 20 letadel řady A320neo.

Kromě objednávek dodatečných letadel společnost CALC také konvertovala 15 původních objednávek z A320neo na A321neo. Leasingová společnost uplatnila objednávky na celkem 252 letadel řady A320, z nichž 87 již bylo dodáno. Z nich jeden letoun je A321neo.

Z informací společnosti vyplývá, že společnost bude spravovat také dva Dreamlinery. Jejich objednávka vznikla konverzí původních objednávek na 737 MAX, ze kterých společnost vycouvala.

Oba Dreamlinery byly uplatněny u nejmenovaného dopravce z asijského regionu a je dost dobře možné, že tímto zákazníkem jsou právě Bamboo Airways. Protože první dva Dreamlinery pro Bamboo zajistil podle informací VN Express GE Capital Aviation Services (GECAS), jedná se zřejmě o dva následující exempláře.

Dreamlinery od GECAS převzala Bamboo 22. prosince 2019 a 16. ledna 2020. Další Dreamliner převezme Bamboo dne 18. ledna a čtvrtý v polovině února. Ty tedy zřejmě pocházejí od CALC. Koncem března chce společnost zahájit přímé pravidelné lety z Hanoje do Prahy. Společnost to oznámila na tiskové konferenci v Praze dne 15. ledna. (Vizualizace: Airbus)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace