Šéf Boeingu Dennis Muilenburg skončil

  • 23.12.2019 19:00

Představenstvo společnosti Boeing dnes jmenovalo novým šéfem společnosti stávajícího předsedu představenstva David L. Calhouna, a to s platností od 13. ledna 2020. David L. Calhoun bude dále vykonávat také funkci předsedy představenstva.

Dennis A. Muilenburg (foto) rezignoval s okamžitou platností ze své funkce generálního ředitele a opouští rovněž představenstvo společnosti. Jeho rezignaci představenstvo přijalo. Muilenburg vykonával funkci generálního ředitele společnosti Boeing od července 2015. V mezidobí je funkcí CEO pověřen finanční ředitel Greg Smith.

Rezignace Dennise Muilenburga visela již dlouho ve vzduchu a k jeho pádu přispěla rostoucí nespokojenost investorů s opakovanými nerealistickými sliby o časném návratu modelu 737 MAX do provozu. Burza reagovala na oznámení o jmenování nástupce na pozici CEO Boeing Co. výrazným růstem ceny akcií o takřka 3 %.

Své rozhodnutí představenstvo odůvodnilo potřebou obnovit důvěru ve společnost a napravit poškozené vztahy s regulátory, zákazníky a ostatními partner společnosti. (Foto: AP)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace