Šéf skupiny Lufthansa se vyjádřil k privatizaci Alitalie

  • 19.12.2019 13:00

Skupina Lufthansa se od minulého roku zajímá o privatizaci zkrachovalé Alitalie. Střídavě projevuje zájem a zase se z procesu vytrácí. Od listopadu se šéf skupiny Lufthansy Carsten Spohr nechal opakovaně slyšet, že Lufthansa by zvažovala vstup do Alitalie, ale teprve po restrukturalizaci společnosti, a až společnost bude v zisku.

Dne 16. prosince v interview pro italský deník Il Sole 24 Ore upřesnil, že Alitalia musí redukovat svou flotilu o 23 letadel (ze stávajících 113) a počet zaměstnanců na polovinu, tj. cca 5 000 až 6 000 zaměstnanců. Uvádí, že silný strategický partner je nezbytný pro dlouhodobý úspěch Alitalie v budoucnosti.

Jinou otázkou je, k čemu by Alitalia (člen aliance SkyTeam) potřebovala Lufthansu (člena aliance Star Alliance), pokud by zvládla svou transformaci na efektivního dopravce a dokázala se zbavit svých dlouhodobých problémů. Nelze přehlédnout, že také Lufthansa má své problémy, se kterými si neví rady.

Dalším možným strategickým partnerem Alitalie je Delta Air Lines.  (Foto: News1, planes.cz)


Fotografie k článku



Komentáře



Colubmo - nepřihlášený host (...188.131...)
19.12.2019 14:19
Kdo vidí problém?

Alitalia problém nemá. Má zajištěné dostatečné financování bez návaznosti na ekonomické výsledky, a to po dobu trvání italského státu v jeho současné podobě. Takový byznys snů, řekl bych.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace