Státní půjčka odvrátila kolaps Hong Kong Airlines

  • 05.12.2019 08:00

Čína si zjevně nepřeje, aby problematické Hong Kong Airlines zanikly. HNA Group získala státní půjčku 568 mil. USD, která udrží společnost nad vodou. V sobotu přitom hrozilo reálné nebezpečí, že regulátor odebere společnosti licenci. Společnost minulý týden oznámila, že bude mít problém zajistit výplaty zaměstnancům.

Hongkongský regulátor Air Transport Licensing Authority stanovil dvě podmínky pro provoz společnosti – zajistit si půjčku a udržet určitou minimální úroveň hotovosti. Půjčku zajistila státní banka pro rozvoj (China Development Bank), a to s úrokem 4,75 % na dobu tří let (některé zdroje uvádí čtyři roky).  

Vlastník společnosti, skupina HNA Group, je sama předlužena a již tak komplikovanou situaci Hong Kong Airlines prohloubily nepokoje v Hong Kongu, které se podepsaly na počtech přepravených cestujících. 

Soudí se, že Čína fungování leteckých společností HNA Group zajistí, neboť jde o příliš velkou společnost na to, aby zkrachovala a její krach by ohrozil kredibilitu Číny. (Foto: Airbus, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace