Skupina Lufthansa ustaví nový brand pro nízkonákladové dálkové lety

  • 03.12.2019 13:00

Dálkové nízkonákladové lety dnes provozované pod značkou Eurowings bude od příštího roku skupina Lufthansa pod novou značkou. Společnost Eurowings byla založena v roce 2014 a není nikterak úspěšná. Zůstává otázkou, zda na tom něco změní nová značka (kromě dodatečných nákladů na rebranding). Skupina Air France – KLM letos zrušila svou podivnou a neúspěšnou značku Joon, která způsobovala matení zákazníků. Lufthansa jak se zdá postupuje opačným směrem.

Provozní zodpovědnost za nízkonákladové dálkové lety se postupně přesunuje pod management prémiových brandů Lufthansa a Swiss.  Většina dálkových letů bude provozována z Frankfurtu a Mnichova, zatímco dnes jsou provozovány z Düsseldorfu. (Foto: Airport Business, planes.cz)


Fotografie k článku



Komentáře



Ivan - nepřihlášený host (...45.155...)
03.12.2019 22:02

Ano, Condor má codeshare s LH, i dalšími. Například do Vancouveru se létá PRH -FRA (s LH), FRA - SEA (Condor) - SEA - YVR (Alaska airlines).

Ale většinou lze koupit levněji i s KLM. Kamarád však jednou tak letěl. nebylo zbytí...

Petr - nepřihlášený host (...146.191...)
03.12.2019 16:32
Jsem vul, zapomnel jsem ze Belgicani meli prece franky...

...dobry point, Marceli.

Condor je tradicni brand a momentalne je na prodej. Z Mnichova a Frankfurtu dalkovky operuje. Dokonce ma snad i nejaky codesharing s LH (jako jejich byvala dcera). Ale pro me je to stale spis aerolinka pro cestovky (ikdyz silne profitabilni). Ma 30 obstaroznich B757/767 a ty asi nebudou nejuspornejsi. Jeste by u nich mohla LH cvicit piloty pro B777X? :-)

Podle me je ale otazka, co by na to rekl regulator? Po te, co skoncili Air Berlin a Germania, by LH mela fakticky monopol na vsechny segmenty. A pokud ma Condor prezit, tak asi spis jako aerolinka pro cestovky, nez jako nizkonakladovka. Ale kdo vi, LH to posledni dobou vede od 10 k 5.

Marcel - nepřihlášený host (...75.209...)
03.12.2019 15:22
a co třeba 100 belgických korun na..

Condor, Petře?

Petr - nepřihlášený host (...146.191...)
03.12.2019 14:37
LH v tom ma celkove hokej...

Dalkovky pro Eurowings operuje SunExpress: JV mezi LH a THY. Pouzivaji vyrazena letadla od THY a letaji hlavne do turistickych destinaci, jako Miami, Cancun, Phuket, Windhoek, atd. Ted snad zacnou i NY.
LH svoje vyrazena letadla pouziva pro znacku Lufhtansa Cityline a lita s nima taky do turistickych destinaci, treba na Mauritius a podobne (jejich posadky maji vsak jine smlouvy a horsi odbory - proto jsou levnejsi).
Swiss ma pro stejny ucel, tedy nizkonakladove dalkovy do turistickych destinaci s vyrazenymi letadly znacku Edelwiess.
A aby se to nepletlo, tak Brussels Airlines letaly jeden rok pro Eurowings a meli se pod tout znackou v roce 2020 spojit. Nakonec se ale LH rozhodla fuzi zastavil a znacku Brussels Airlines zachovat.
Pokud tedy LH neco planuje, vsadim 100 belgickych korun prave na byvalou Sabenu :-)
PS: S EW bych na dalkovkou nikdy neletel, zpozdeni, odvolane lety, priserny servis, na zacatku prodavili premium eco jako C, atd. Navic pokud ma clovek alespon trochu stesti, muze chyti levnejsi letenku i s LH za cenu prestupu.

Tom - nepřihlášený host (...102.214...)
03.12.2019 13:28
Dotaz

Já jsem asi tvrdší - omlouvám se.
Bude LH ty lety nově provozovat pod značkami Lufthansa a Swiss nebo pod nějakou novou značkou?
Díky za odpověď.

Celkem 5 záznamů

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace