Italská letiště budou stávkovat. Osud zkrachovalé Alitalie zůstává nejasný

  • 23.11.2019 17:00

Cestující, kteří letí v pondělí 25.listopadu z/do Itálie, se musí připravit na problémy. Část personálu italských letišť zahajuje dne 24. listopadu ve 23:00 hodin 24hodinovou stávku. Ke stávce se připojí na několik hodin také služby řízení letového provozu. Stávkovat bude část personálu společností Alitalia a Air Italy. Jedná se tedy o řadu dílčích stávek vyhlášených různými odborovými organizacemi, takže prognóza, jak bude letecká doprava v pondělí vypadat, není snadná. Cestující jsou vyzýváni ověřit stav svého letu na webových stránkách letecké společnosti.  

Naposledy stávkovala letecká doprava v Itálii 25. října, předtím 9. října stávkoval personál Alitalie.

Shodou okolností 21. listopadu uplynul další „konečný termín pro podání závazných nabídek“ na koupi zkrachovalé Alitalie. Vláda, Alitalia ani správce konkursní podstaty v době psaní tohoto příspěvku 22. listopadu zatím nevydali žádnou informaci a není tedy jasné, zda vláda vůbec nějakou nabídku získala nebo prodlouží privatizační agónii vyhlášením dalšího „konečného termínu“.

Intenzita italských stávek a jejich iracionalita rozhodně nevytváří pozitivní klima pro případné zájemce. To se odrazilo i na rozhodování společnosti Lufthansa, která sice projevila zájem o kapitálový vstup do společnosti, ale teprve poté, kdy bude provedena její restrukturalizace. Naposledy se o restrukturalizaci společnosti pokusila firma Etihad, ale odbory restrukturalizační plán odmítly, což poslalo společnost do konkursu. Od roku 2017 společnost drží Alitalii nad vodou „krátkodobá“ překlenovací státní půjčka. (Foto: mirror.co.uk, planes.cz)   


Fotografie k článku



Komentáře



Ivan - nepřihlášený host (...145.220...)
24.11.2019 12:35

Přesně tak, oni asi pořád nepochopily, že společnost, která která několikrát zkrachovala, prostě za jejich podmínek nikdo nekoupí .

yks82 (...101.133...)
24.11.2019 04:26
Už by to měli nechat definitivně krachnout

Firmu s bandou socialistů s odbory v čele nikdo normální nemůže koupit. Alitalie nikdy v zisku nebude...

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace