Dodávky zásilek drony se úspěšně rozvíjejí

  • 29.10.2019 17:00

CVS Pharmacy je další společností, která zahajuje v USA komerční dodávky zásilek pomocí dronů. Drony se budou pohybovat po předem připravených „cestách“ a  budou přepravovat zásilky do max. hmotnosti okolo 2,5 kg, které dron ponechá na schodech domů nebo dvorech. Pro řetězec lékáren zajišťuje tuto službu firma UPS Flight Forward Inc., a to na základě licence standardu Part 135 udělené FAA. Ta dovoluje společnosti provozovat komerčně drony mimo přímou dohlednost operátora. UPS Flight Forward poskytuje komerční služby drony např. pro dopravu laboratorních vzorků z nemocnic do laboratoří. V Severní Karolině za krátkou dobu uskutečnila UPS již 1100 dodávek. Komerční dodávky drony zahájila 10. října. Reportáž NBC News o této službě lze shlédnout zde.

Dodávku zboží pomocí dronů oznámila minulý týden také síť obchodů Walgreens, která spolupracuje se společností Wing, dceřinou společností Alphabet.

Drony chtějí použít také nemocnice ve státu Utah, které připravují tuto službu s dodavatelem dronů Matternet. (Foto: UAS Magazin)


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace