Alitalia dnes zrušila na 200 letů v důsledku stávky

  • 09.10.2019 13:00

Piloti a palubní personál problémové společnosti Alitalia ohlásili na 9. října 24hodinovou stávku. Ta postihne také některé lety 8. října a 10. října. Většina rušených letů je vnitrostátních a vnitroevropských.

Zaměstnanci společnosti tak vyjadřují nespokojenost s vleklými rozhovory o záchraně společnosti. Italská vláda již několik měsíců jedná se státní železniční společností Ferrovie dello Stato, skupinou Atlantia, která spravuje dálniční síť, a americkou Delta Air Lines. Konsorcium těchto společností vyjádřilo předběžný zájem účastnit se privatizace Alitalie, ale nabídka není závazná.

Odbory poukazují na nejistotu a vyjadřují obavy, že restrukturalizace zbankrotované společnosti může vést k propouštění. Poslední dva roky funguje společnost díky státní půjčce.  

Cestující zrušených letů se mohou nejpozději do 24. října přebookovat na jiné lety nebo žádat o vrácení peněz. Podrobné informace jsou k dispozici na webových stránkách Alitalie. Lety do Prahy na seznamech rušených letů nejsou. (Foto: thelocal.it, planes.cz)


Fotografie k článku



Komentáře



Mr. Posuvka (...98.75...)
09.10.2019 20:15
názor

Souhlasím s Petrem.

Raději, aby zkrachovala, než aby se z ní stal stejný mrzák jako je v tuto chvíli ČSA.
Společnost, která patří mezi nejstarší na světě....

Petr - nepřihlášený host (...162.119...)
09.10.2019 14:41
Alitalia byla velmi příjemná aerolinka

Měli slušný servis dokonce i v Y, což se nedá říct o většině aerolinek SkyTeamu (treba Air France / KLM, a to vůbec nehodnotim hrůzy typu ČSA / Aeroflot). Jako bývalý držitel Freccia Alata (zlatý status SkyTeamu), mi bude Alitalia chybět. Ale at firma raději zkrachuje úplně, než by sla cestou AF/KLM. A stávkující personal plně podporuji. Lepší když firma úplně skončí, než z ni bude Eurowings / Vueling / Easyjet. A teď sijte do me!

yks82 (...178.190...)
09.10.2019 13:28

Ano, nejlepší, co pomůže jakékoliv společnosti v problémech je stávka. Zejména když zoufale hledá někoho, kdo ji koupí....

Celkem 3 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace