Norwegian nabízí lety z Arktidy až do brány k Antarktidě. Nabídka však má své háčky.

  • 26.09.2019 13:00

Společnost Norwegian oznámila 24. září, že zahajuje lety spojující jedno z nejseverněji položených letišť světa s jedním z nejjižnějších letišť. Linka spojuje Longyearbyen-Svalbard (LYR) v Norsku a letiště Ushuaia v Argentině. Společnost však nenabízí tyto lety v jedné letence, ale na webu ji lze sestavit pouze po jednotlivých segmentech, což je nelogické, nepohodlné a pro cestujícího poněkud riskantní. Podle návodu firmy se cestující dostane do kýžené destinace čtyřmi segmenty s nepohodlným transferem mezi letišti v Buenos Aires. Lety byly zahájeny 21. září. Norwegian se chlubí, že je jedinou společností na světě, která takový let nabízí. Doba letu je 25 hodin, ale na letištních přestupech cestující stráví dalších 15 hodin.

Cena jednosměrné letenky podle tiskové zprávy startuje okolo 12 000 Kč. Celá cesta představuje přes 18 tisíc km a kombinuje v sobě dálkový přelet Boeingem 787-9 a lety Boeingy 737-800. První dva segmenty spojí Longyearbyen-Svalbard (asi 1200 km od severního pólu) a londýnský Gatwick s přestupem v Oslo, odtud se pokračuje nočním přeletem do Buenos Aires (EZE) a následně vnitrostátním z Buenos Aires (AEP) letem argentinské odnože Norwegian na letiště Ushuaia (USH). Přístavní město Ushuaia je považováno za bránu do Antarktidy. (Foto a Tab.: Norwegian)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Rampa - nepřihlášený host (...236.197...)
26.09.2019 23:05

Pochopil jsem to tak, že to Norwegian prezentuje jako jakousi speciální nabídku.

Tomas - nepřihlášený host (...24.139...)
26.09.2019 17:32

hmmm.. a o cem je tedy clanek?

o tom, ze nejaka aerolinka nabizi lety s prestupem a shodou nahod jde nakoupit letenky tak, ze to pokryje cestu sever jih?

nevsiml jsem si, ze by nekdo takhle plasil z toho, ze jde s KLM koupit letenku san francisco - sydney pres amsterdam ...

nebo mi neco unika? :)

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace