Boeing Co. řeší změnu organizace. Ta má dát více pravomoci technikům a akcentovat bezpečnost.

  • 19.09.2019 17:00

Speciální komise jmenovaná představenstvem společnosti Boeing pracovala posledních pět měsíců na opatřeních, která mají směřovat k tomu, aby společnost zajistila vývoj a výrobu bezpečnějších letadel. Vznik komise iniciovala katastrofa letounů Boeing 737 MAX a další problémy společnosti v oblasti bezpečnosti.

Komise má o svých zjištěních informovat představenstvo společnosti tento týden a předložit návrh nové organizace, která umožní odpovídající důraz na bezpečnost. Podle deníku New York Times bude komise navrhovat organizační změny, které budou zahrnovat zřízení nových skupin, které se zaměří na otázky bezpečnosti.

Pravděpodobně nejzávažnějším zjištěním skupiny je, že techničtí pracovníci jsou ve stávající organizaci podřízeni zejména obchodnímu a finančnímu řízení a teprve ve druhé řadě šéfinženýrovi. V tomto modelu může jednoduše dojít k tomu, že problémy identifikované technickými pracovníky mohou narazit na odpor obchodních a finančních manažerů, jejichž výkon je měřen primárně splněním výrobních a prodejních parametrů.

Nové skupiny budou rovněž vyhodnocovat procesy, ve kterých pracovníci Boeingu pracují na certifikačních úkolech na základě delegace Úřadu v rámci tzv. Organization Designation Authorization.

Na úrovni představenstva bude vytvořena nová komise, která se bude zabývat výlučně otázkami bezpečnosti. 

Komise upozornila na nedostatky v interní komunikaci v rámci technického úseku a mezi komerční divizí v Seattlu a generálním ředitelstvím v Chicagu. 

Komise bude revidovat návrh uspořádání perspektivní pilotní kabiny a řízení letadla tak, aby letadla mohla být bezpečně provozována piloty, kteří mají méně výcviku a praxe.  Komise vychází z faktu, že v různých zemích a u různých společností může být úroveň pilotů a hloubka výcviku značně rozdílná. Požadavky na výcvik nejsou globálně standardizovány.



Komentáře



Petr - nepřihlášený host (...241.229...)
19.09.2019 20:02
Cestující nechtějí kvalitu ...

... cestující chtějí Ryanair.

Jiří Saneistr - nepřihlášený host (...75.136...)
19.09.2019 18:36
Kvalita ...

... není zadarmo.

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace