Mesa Airlines podepsaly záměr koupit 100 letadel Mitsubishi

  • 07.09.2019 08:30

Mitsubishi Aircraft Corporation a Mesa Airlines podepsaly záměr na pořízení až 100 letadel Mitsubishi SpaceJet M100. Záměr předpokládá tvrdý kontrakt na 50 letadel a 50 opcí a byl podepsán na výroční konferenci Regional Airline Association (RAA).

Letoun Mitsubishi SpaceJet M100 měl svou premiéru na letošním pařížské letecké přehlídce, přičemž konstrukce letadla je plně v souladu s regulatorními požadavky pro letoun amerických regionálních společností. 

Mesa Airlines provozují regionální přepravu mezi 136 městy v USA, Kanadě a Mexiku. Létají také na Kubu a Bahamy. Společnost provozuje 145 letadel a zajišťuje 742 spojů denně. Firma zaměstnává 3400 zaměstnanců.

Mitsubishi koupilo v červnu letošního roku od ztrátové společnosti Bombardier program CRJ. Tím společnost získala nejen přístup ke know-how, ale zejména ke globální servisní síti společnosti Bombardier, což podstatně zvýšilo odbytové šance letadel SpaceJet. 


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace