Piloti Ryanairu půjdou do stávky. Přidávají se tak k britskému stávkovému létu.

  • 09.08.2019 10:00

7. srpna si piloti Ryanairu UK organizovaní v odborech BALPA odhlasovali, že půjdou do stávky. Důvodem jsou neuspokojené mzdové požadavky, benefity a penzijní plány. Pro stávku podle BALPA hlasovalo 80 % pilotů, přičemž hlasování se účastnilo 70 % pilotů organizovaných v BALPA. Ryanair naopak argumentuje tím, že stávku podporuje pouze 30 % pilotů Ryanairu UK.

První stávka je plánována na 48 hod. a má se uskutečnit ve dnech 22. a 23. srpna. Další stávka v trvání až 72 hod. je předběžně plánována od 2. do 4. září. V těchto pěti dnech má Ryanair přepravit asi 2 mil. cestujících. Deník The Independent odhaduje, že stávka postihne asi 350 tis. cestujících přepravovaných letadly Ryanairu s posádkami Ryanair UK. Ryanair obvykle informuje cestující o zrušených letech 2 až 3 dny před datem letu.

Koncem srpna mohou nastoupit do stávky piloti British Airways organizovaní v BALPA. Konkrétní termín zatím není stanoven a British Airways stále doufají, že stávku se podaří odvrátit.

Na 23. a 24. srpna je plánována stávka 4000 zaměstnanců pozemního personálu letiště Heathrow organizovaných v odborech Unite. Letiště Heathrow předložilo počátkem srpna zaměstnancům novou nabídku, takže je možné, že z této stávky sejde, pokud odbory nabídku přijmou.

Nelze však vyloučit, že British Airways, letiště Heathrow a Ryanair UK budou stávkovat ve stejném období, což by paralyzovalo leteckou dopravu ve Velké Británii i Evropě. (Foto: Daily Express)


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace