Lufthansa oznámila další výrazný kvartální propad. Od začátku roku propadly akcie již o 30 %.

  • 01.08.2019 08:00

Kvartální výsledky Lufthansy, které společnost ohlásila v úterý 30. července, nepřekvapily a dokládají fundamentální problémy, kterým čelí tradiční dopravci v Evropě. Společnost varovala, že slabá poptávka v Evropě a sílící konkurence budou přetrvávat po celý rok. Odkaz na nízkou poptávku je zarážející, neboť počty cestujících rostou velmi rychle. Problém Lufthansy je spíše v tom, že rostou dvouciferným tempem zejména u nízkonákladové konkurence. Letecké společnosti skupiny Lufthansa trpí zejména na krátkých a středních evropských tratích, a to zejména z Německa a Rakouska.

Zisk (před odpisy a zdaněním) poklesl za kvartál o 25 % na 754 mil. EUR, zisková marže se snížila z 10,8 % na 7,8 %. Růst výnosů dosáhl 4 %, výnosy činily 9,6 mld. EUR.

Dalším problémem Lufthansy je špatný výkon nízkonákladové odnože Eurowings. Lufthansa ohlásila v červnu transformační plán pro Eurowings, který by měl napomoci snížit náklady společnosti o 15 % do roku 2022. Lufthansa varovala, že „riziko dalšího zhoršení podnikání ve druhé polovině roku se zvyšuje“. Lufthansa očekává, že za celorok vykáže Eurowings ziskovou marží – 4 až 6 %.

Skupina Lufthansa potvrdila svůj výhled na celorok na úrovni ziskové marže EBIT 5,5 až 6,5 %, tj. předpokládá další erozi ziskové marže. Od začátku roku propadla cena akcií skupiny Lufthansa o 30 %. (Foto: Google stock, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace