Letoun společnosti Vistara přistál se zásobou paliva na šest minut letu

  • 19.07.2019 17:00

Let společnost Vistara na lince UK944 z Bombaje do Dillí dne 15. července přistál po vyhlášení palivové nouze na záložním letišti Lucknow se zásobou paliva pouhých 200 kg. 

Posádka nejprve pro špatné počasí asi hodinu vyčkávala poblíž Dillí a poté se rozhodla divertovat na záložní letiště Lucknow (asi 420 km). Tam se mezitím viditelnost natolik zhoršila, že přistání nebylo možné. Piloti proto namířili na letiště Prayagraj, což je dalších asi 30 min. letu. Po několika minutách letu posádka dostala informaci, že se počasí na letišti Lucknow zlepšilo, a piloti tedy letadlo obrátili zpět, vyhlásili palivovou nouzi a nakonec přistáli v Lucknow s pouhými 200 kg paliva, tj. asi na 6 min. letu. Dvouhodinový let do Dillí se nakonec prodloužil na čtyři letové hodiny.

Indický úřad pro civilní letectví (DGCA) přitom naposledy 5. července připomínal leteckým společnostem povinnost mít dostatečnou zásobu paliva a zohlednit nepříznivé klimatické podmínky, protože v Indii nyní panují monzunové deště.

Tisková zpráva společnosti uvádí, že let se ocitl v této situaci přesto, že na palubě bylo více paliva, než předpokládal plán. A končí obligátním ujištěním, že „bezpečnost cestujících a posádky byla během letu nejvyšší prioritou“. (Foto: Airbus, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace