Skupina Benetton hodlá investovat do Alitalie. Podivná privatizace má problémovou leteckou společnost opět zachránit.

  • 17.07.2019 08:00

Společnost Atlantia ze skupiny Benneton, která provozuje systém dálničního mýta v Itálii, hodlá investovat 300 mil. EUR do problémové Alitalie a získat tak 30 % v holdingu připravovaném k záchraně této letecké společnosti. Ten vede státem vlastněná železniční společnost Ferrovie dello Stato. Do holdingu se mají podílem 10 % začlenit také Delta Air Lines a určitý podíl bude držet italský stát.

V případě společnosti Atlantia jde již v pořadí o třetí injekci do Alitalie. První v roce 2008 i další v roce 2017 byly neúspěšné. Celá transakce vyvolává pochyby investorů, kteří se obávají státních intervencí do italského privátního sektoru ze strany populistické vlády. Poslední bankrot ohlásila Alitalia před dvěma lety, kdy odbory odmítly restrukturalizační plán společnosti Etihad.

Italský vicepremiér Luigi Di Maio se vyjádřil, že zatím ještě nejde o vítězství, ale věří, že jde o krok k ustavení nové Alitalie. Odmítl přitom, že by vláda jakkoliv tlačila na společnost Atlantia v souvislosti s kolapsem janovského mostu a tvrdí, že Atlantii si vybrala státní železnice Ferrovie dello Stato. (Foto: Bloomberg, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace