Lety ruských společností do Česka obnoveny do 7. července

  • 02.07.2019 12:50

V návaznosti na dopolední informace o přerušení letů Aeroflotu do České republiky přinášíme informace z oficiálního vyjádření Ministerstva dopravy pro server planes.cz. Vyplývá z něj, že letecká doprava mezi ČR a Ruskou Federací je s okamžitou platností obnovena, a to do 7.7. 2019. V uvedené době by problém leteckého spojení měly orgány ČR a Ruské Federace vyřešit. Ministerstvo uvádí, že ke zrušení letů přistoupilo proto, že Rusko „jednostranně omezilo právo přeletů sibiřské části území Ruské federace pro České aerolinie, a.s. na jejich lince mezi Prahou a Soulem”. 

Ministerstvo dopravy RF dnes vydalo povolení pro přelety ČSA a Ministerstvo dopravy ČR pro ruské společnosti.

Odpověď MDČR na další konkrétní dotazy planes.cz jsou následující:

Jaké společnosti jsou opatřeními dotčeny?

Práva byla omezena všem ruským leteckým dopravcům aktuálně provozujícím své lety do ČR. Jedná se o letecké dopravce Aeroflot, Rossiya Airlines, Pobeda, Ural Airlines, Siberian Airlines.

Jaké linky?

Aeroflot, Russiya Airlines pro linku Moskva – Praha; Rossiya Airlines pro linku Petrohrad – Praha, Ural Airlines pro linku Zhukovsky – Praha, linku Jekatěrinburg – Praha a pro linku Krasnodar – Praha; Siberian Airlines pro linku Novosibirsk – Praha; Pobeda pro linku Moskva – Karlovy Vary.

Od kdy do kdy?

Na linky nebylo vydáno povolení od 2. 7. 2019. Linky budou s ohledem na výše uvedené povoleny do 7. 7. 2019.

Kdy bylo rozhodnutí lety zrušit přijato?

Letečtí dopravci byli o kroku Ministerstva dopravy ČR informováni ve večerních hodinách dne 1. 7. 2019 (cca 20:30 místního času); rozhodnutí Ministerstva dopravy Ruské federace o prodloužení povolení na přelety do 7. 7. 2019 bylo zasláno Českým aeroliniím přibližně v 01:00 dne 2. 7. 2019 místního času.

Ruské Ministerstvo dopravy sdělilo, že česká strana nebyla spokojena s podmínkami pro přelety přes Sibiř a uvádí, že krok Ministerstva dopravy ČR je v rozporu s dvoustrannou dohodou o letecké dopravě. Toto recipročně tvrdí i česká strana.

 

 


Související fotky


Komentáře



atlas - nepřihlášený host (...168.37...)
02.07.2019 16:04

Daju sa zistit tie podmienky preco to rusi zatrhli?
Predsalen cez sibir toho lieta viac nez dost, tak preco prave jeden let od cas ma problem?
Nesuhlasilo csa s cenou za prelet, alebo nejaky iny dovod tam je?

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace