Společnost Leonardo před zahájením pařížské Air Show oznámila nový dron

  • 15.06.2019 08:30

Nový dron (foto 1), který bude v premiéře předveden v Paříži na nadcházející letecké přehlídce, má hmotnost asi 1 tuny a vytrvalost letu 24 hod. Užitečné zatížení je 350 kg. Dron je prioritně určen pro pátrání a monitoring, takže užitečné zatížení tvoří zejména různé senzory a jejich příslušenství. Nový dron doplňuje řadu dronů Falco. Jméno dostane na pařížské přehlídce.

Ke komerčnímu využití bude dron připraven v příštím roce. Předpokládaným zákazníkem je agentura Frontex, která nyní zajišťuje drony Falco hlídkování u Lampedusy.

Kromě tohoto nového dronu bude na veletrhu předvádět Leonardo cvičný letoun M-345 (foto 2), stíhací verzi letounu M-346 a bezpilotní vrtulník Hero. Na výstavbě bude k vidění i rozpracovaný vrtulník AH-249. 

Leonardo rovněž spolupracuje na vývoji nového stíhacího letadla Tempest. Italská vláda se však zatím do program nezapojila, takže osud účasti Leonarda zůstává nejistý. (Foto: Leonardo)


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace