Nové 3D scannery zjednoduší a urychlí bezpečnostní prohlídky na letištích. Už aby to bylo.

  • 11.06.2019 08:00

Cestující, kteří tranzitují na amsterdamském Schipholu z letů mimo Schengen na lety do shengenského prostoru s potěšením zaznamenali, že ze svých zavazadel nemusí vyjímat laptopy ani tekutiny. To je možné díky 3D scannerům, které dovolují obsluze prověřit obsah zavazadel rychleji a s daleko větší přesností. Jedná se v podstatě o podobná zařízení, jaká se používají v nemocnicích jako CT. Testování 3D scannerů zahájil Schiphol v roce 2016.

Po úspěšném pilotním projektu, který byl zahájen v roce 2017, se pro celoplošné zavedení 3D scannerů nyní rozhodlo také letiště Heathrow, které do této technologie investuje 50 mil. GBP. Implementace nových scannerů má být na všech terminálech dokončena do roku 2022.

Široké zavedení 3D scannerů by také mělo napomoci zrušení stávajících a otravných omezení na množství přepravovaných tekutin (včetně gelů, aerosolů a krémů) v kabinových zavazadlech. Ta dovolují převážet nanejvýš 10 balení kapalin, každé o max objemu 100 ml, vše umístěno v průhledném a uzavíratelném sáčku. (Foto: Future Travel Experience)


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace