Ukrajinský soud uzemnil pět An-124 společnosti Volga-Dněpr

  • 10.06.2019 13:00

Již několik let se táhnou spory, zda Rusko může zajišťovat revize ruských civilních letadel An-124. Ukrajinská strana tvrdí, že má autorizaci provádět tyto opravy jako jediná, neboť letoun konstruovala a vyráběla. Nyní ukrajinský soud nařídit uzemnit pět letadel An-124, jejichž provoz podle názoru soudu nesplňuje podmínky direktiv ICAO. Součástí rozhodnutí je nejenom zákaz provozu, ale také zákaz třetím stranám poskytovat letounům letištní a navigační služby.

Ruská strana dlouhodobě tvrdí, že je spoluautorem konstrukce a výroby letadla a má vlastní certifikované opravárenské závody. Konec konců jde o konstrukci a výrobek bývalého Sovětského svazu, nikoliv Ukrajiny. Dále upozorňuje, že podle logiky ukrajinských úřadů by stejným způsobem musela zasáhnout proti provozu vojenských letadel, které používá ukrajinské letectvo. Probíhající konflikt obou zemí v podstatě vylučuje zdárné vyřešení tohoto problému.

S největší pravděpodobností bude společnost Volga-Dněpr rozhodnutí ukrajinského soudu ignorovat. (Foto: cargotrends.in, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace