Podíl v kiwi.com koupila globální investiční společnost General Atlantic

  • 03.06.2019 13:00

Globální společnost General Atlantic investující do růstových firem dnes oznámila strategickou investici do české online cestovní platformy kiwi.com. Její zakladatelé Oliver Dlouhý a Jozef Képesi zůstávají významnými podílníky a pokračují v řízení strategického růstu společnosti v rámci partnerství s General Atlantic. Další podmínky dohody nebyly zveřejněny.

Společnosti Kiwi.com byla založena v roce 2012 a na základě podílu na trhu byla v letech 2017 a 2018 označena magazínem Forbes za startupovou jedničku. Nabízí unikátní technologie a vlastní algoritmus pro vyhledávání výhodných letů a spojuje v rámci jediného itineráře pasažéry s různými dopravci i lety. Spolupracuje s aerolinkami, online cestovními kancelářemi i metavyhledávači a prodává po celém světě letenky za více než miliardu eur. V poslední době zvyšuje počet dohod s letišti, na kterých je možné počítat s přestupem mezi různými dopravci bez starosti o zavazadla.

„Z partnerství s General Atlantic jsme nadšení, pouštíme se díky němu do další fáze růstu. Našim zákazníkům chceme přinášet na stále komplexnějším trhu online travel služeb hodnotu i možnost volby,“ okomentoval partnerství Oliver Dlouhý, spoluzakladatel Kiwi.com. „Hluboká expertíza General Atlantic v technologickém a cestovním sektoru i dosavadní výsledky při pomoci rychle rostoucím disruptivnám firmám dosáhnout globálních rozměrů budou pro Kiwi.com obrovským benefitem,“ dodává.



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace