Kvartální zisk IndiGo stoupl na pětinásobek

  • 31.05.2019 17:00

Výpadek společnosti Jet Airways, která provozovala přes 120 letadel, způsobil kapacitní šok v nabídce a následně skokový růst cen letenek na indickém trhu. Z toho pochopitelně těží ostatní letečtí dopravci, čím větší tím více.

Největší indická společnost (z hlediska podílu na trhu), InterGlobe Aviation (IndiGo), díky tomu zvýšila svůj zisk v 1. kvartálu na 85 mil. USD, což je pětinásobek v porovnání se stejným obdobím loňského roku. A to i přes vysokou cenu paliva a oslabenou lokální měnu. IndiGo dnes provozuje 217 letadel, a kromě vnitrostátních linek plánuje nízkonákladovou expanzi na mezinárodní linky. Na těch indické lowcosty míří především na kratší trasy směřující do destinací v jihovýchodní Asii a na Střední východ.

Největším problémem indických společností, jako je např. SpiceJet či Vistara, je zajistit další letadla, která by nasadila namísto kapacit uvolněných Jet Airways.(Foto: CNBC TV18, planes.cz).


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace