Dnešní stávka zkomplikuje letecký provoz v Itálii

  • 21.05.2019 06:00

Další stávkou, která tento měsíc naruší evropskou leteckou dopravu, je úterní 24hodinová stávka v Itálii. Stávky přestávají být čímsi výjimečným, což dokazují např. webové stránky letiště Miláno (Bergamo), kde najdeme sekci Stávkový kalendář. Tentokráte budou stávkovat zaměstnanci leteckých společností, letišť a služeb řízení letového provozu, a to na podporu svých mzdových požadavků.

Alitalia ruší 21. května asi polovinu letů, přičemž některé lety jsou rušeny již v pondělí večer a jiné zasáhnou ještě středu ráno. Zrušeno bude asi 300 odletů, ale Alitalia stále věří, že bude schopna vypravit úterní lety v době od 7:00 do 10:00 a dále od 18:00 do 21:00.

Zákazníci, kteří nebyli vyrozuměni, že jejich let je zrušen, jsou vyzývání, aby před odjezdem na letiště ověřili aktuální stav svých letů. A pokud let není zrušený, aby počítali s pomalejším odbavením na bezpečnostní kontrole.

Airlines for Europe, organizace reprezentující evropské aerolinie, vyzývají členské letecké společnosti, aby evidovaly náklady spojené se stávkou pro jejich pozdější vymáhání. (Foto: Anna.org, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace