Bombardier prodává svůj závod v Severním Irsku. Zájem má mimo jiné Airbus.

  • 21.05.2019 13:00

Šéf Airbusu Guillaume Faury potvrdil, že pořízení nabízeného výrobního závodu v Belfastu, který nyní Bombardier prodává, zvažuje jako jednu z variant rozvoje. Dalším známým zájemcem o továrnu je Spirit Aerosystem (který dodává Boeingu) a GKN. Zájem o výrobu přichází údajně také z Číny.

Bombardier má výrobní závody v Severním Irsku již 30 let. Závody se specializují na výrobu komponent pro letadla, a to včetně částí křídel, podvozku a motorových gondol, mimo jiné pro letadla Airbus A220 a A320. Pro Airbus je kritické zachovat výrobu křídel pro A220 (viz foto), a to buď tím, že bude závod sám kontrolovat, nebo závod získá spolehlivý dodavatel. Z toho lze soudit, že Airbus pravděpodobně jedná s dalšími zájemci o dlouhodobém partnerství.

Také pro Belfast je kritické zachovat zaměstnanost, neboť Bombardier je s 3600 zaměstnanci největším zaměstnavatelem v místě. (Foto: Composites World, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace