Letní seriál: Jak se pohodlně dostat na Letiště Praha? (2. díl)

  • 19.05.2019 09:00

Chystáte se na dovolenou letadlem a řešíte, jak se vlastně dostat na samotné letiště? Ať už letíte na delší dovolenou, prodloužený víkend či jen jedete přivítat své příbuzné, Letiště Praha nabízí celou řadu možností, jak zaparkovat přímo u letištních terminálů. Je zde také možnost dopravit se na Letiště Praha pomocí městské hromadné dopravy či taxislužbou.

Jedu vyzvednout příbuzné

Pokud sami nikam neletíte, ale rádi byste na letišti vyzvedli své příbuzné nebo přátele, využijte možnost krátkodobého stání na expresních parkovištích P1 a P2, která nejsou určena k zaparkování, ale ke krátkému zastavení. Vjezd na expresní parkoviště je jednou denně na dobu 15 minut zdarma.

Potřebuji se na letišti zdržet

Pokud se potřebujete na letišti zdržet trochu déle, využijte služeb venkovního hodinového parkoviště PB Economy u Terminálu 2 nebo stání v krytém parkovacím domě PC Comfort před Terminálem 1. Za hodinu parkování zde zaplatíte 60 Kč. Tato varianta je ideální zejména pro ty, kdo jedou na letiště a nevědí, jak dlouho se zdrží.

Letím na prodloužený víkend

Letíte-li z Letiště Václava Havla Praha na kratší dovolenou, můžete bez obav zaparkovat v pohodlí krytých parkovacích domů PA Smart nebo PC Comfort. S online rezervací, kterou je nutné provést nejpozději tři hodiny před příjezdem, budete mít nejen vaše parkovací místo garantované, ale navíc ušetříte.

Letím na dovolenou

Letiště Václava Havla Praha nabízí parkování také pro ty, co odlétají na plnohodnotnou dovolenou, například na celý týden. Parkování na sedm dnů pořídíte rovněž v krycích parkovacích domech PA Smart nebo PC Comfort. Opět je lepší zvolit rezervaci předem přes online formulář na webu www.prg.aero. 

Chci jet na letiště městskou hromadnou dopravou

Spojení na Letiště Praha je možné také autobusovou linkou MHD, která jezdí v několikaminutových intervalech. Pro nejrychlejší spojení na letiště doporučujeme využít autobusovou linku 119, která vyjíždí na oba terminály ze zastávky metra A – Nádraží Veleslavín.

Všechny informace o tom, jak začít v klidu svou dovolenou už při cestě na letiště, najdete i na www.prg.aero, případně na videu zde.

Celá infografika ke stažení či zobrazení ve formátu PDF




Komentáře



Štěpánka - nepřihlášený host (...42.165...)
25.02.2021 03:44

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Je možné v této době čekat v příletové hale na příbuzné? Pokud ano, za jakých podmínek?

metro - nepřihlášený host (...81.209...)
07.06.2019 22:33

Letiště bez metra či vlaku je ostuda,ale zase by určitá pakáž neměla rita...A proto žádne koleje dlouho na letiště nepovedou,pokud vůbec někdy...

Josef - nepřihlášený host (...181.7...)
29.05.2019 12:43
15 minutové parkování zdarma je na letišti VH otázkou

Je tak akorát, pokud máte volno na odjezdu. Pokud vám při odjezdu u závor nestojí lidé s auty, kteří parkovací dobu přetáhli a musí jít platit. Couvnout nemohou, protože za nimi stojí další. A potom, proč by to také dělali, že? Takže když máte před sebou takovéhoto chytráka, tak mazejte zaplatit také, protože na tom budete následně stejně.

atlas - nepřihlášený host (...168.37...)
27.05.2019 10:05

Nechapem co tu riesite.
Vsade na svete je parking nad 15min spoplateny. A tak je to spravne. Inak by som pomaly nemal sancu niekoho na letisko odviezt alebo zobrat, lebo by tam blbci vasho typu chodili hodinu pred priletom a zavadzali.
V dobe flight radaru, a tefonov nie je problem cakat s autom 10min daleko od letiska na nejakej pumpe, alebo v obchodnom centre, a ist na letisko az ked Vam zavolaju ze uz maju batozinu.
A pockaju Vas oni par minut.

mirekan - nepřihlášený host (...62.112...)
26.05.2019 11:40
Zlute cary

Yarda a Para135 maji pravdu. Vsude jsou nesmyslne zlute cary. Uplne zbytecne - proste jen natlacit vynosy z parkovani. Bud zaplatite pokutu za parkovani policii nebo letisti po 15 min. za parkoviste. Tezko rici co je horsi. Letiste si mysli, ze jeho sluzby zacinaji a konci v odbavovaci hale. Podle toho take vypada parkovani i MHD. Zadny div.
Doufam se nekdy konecne dockame Vodochod, aby ten letistni komunismus uz skoncil.

Para135 - nepřihlášený host (...62.112...)
26.05.2019 11:33
Doprava a parkovani

Ze je cesta MHD nepohodlna je znamo. A parkovani je hruza. Kdyz vykladka zavazadel trva vecnost tak je 15 min parkovani zdarma fakt vysmech. Siroko daleko je vse pomalovano plnou carou a letiste se asi sprahlo s policii, ktera tam porada hony na ridice. Nedustojne, nevyhovujici.
Letiste asi nepochopilo, ze parkovani je soucasti sluzeb cestujicim. Takze asi nejen taxikarska lobby.

dou - nepřihlášený host (...86.250...)
23.05.2019 09:02
business a taxikarska loby

1. Děti mám roztroušené po světě. Je nemožné, aby do PRG dorazily v jednom letadle. Jedná se o 3 - 4 (včetně doprovodu..) otočky v jednom dni. Tedy jezdím s nimi na letiště 2 x za rok (přílet, odlet). Jinak nemám důvod celý rok jezdit na letiště autem. Nechť vážený čtenář sám posoudí význam zpoplatnění více vjezdů pro pick-in a pick-out.

2. V článku jsem se nedočetl o možnosti využít parkovišť Vinci. Relativně normální poplatky, ale asi zmínku v článku dostatečně "nezasloužili". Tak mi nezbývá, než za tzv. objektivitu informací poděkovat autorům ...

planesfun (...17.10...)
23.05.2019 08:47
Parkovani 15 min

Cekat na prilet pribuznych na kratkodobem parkovisti je nemozne zvladnout behem 15 min. A vsechna mista do 3 km od letiste, kde by se dalo cekat jsou zakazana. Casto bezduvodne. Asi jenom proto, aby policajti cekajici pokutovali a letiste hrabalo na parkovacich poplatcich.
Letiste je extreme neprivetive a 15 min limit je nesmysl. V16.min vam pak rovnou pristane 100 Kc za 30 min. cekani.
Nemluve o premrstenych cenach na letisti za vse, od letistniho poplatku pres ceny v obchodech a restauracich. Slava monopolu!

O. M. - nepřihlášený host (...231.2...)
22.05.2019 11:18
V emhádě chybí

Airport expres a bus 100 ze Zličína.
AE je spíš pro turisty; jede jen od Hlavního nádraži, trvá to půl hodiny a stojí 60 Kč (30 Kč zlevněná).
Ze Zličína se jezdí docela pohodlně, 100 nebývá tak narvaná, jako ta 119. Nevýhodou je, že má oproti ní asi trojnásobné intervaly. Ale z Můstku je to přes Zličín jen o 4 minuty delší, než přes Veleslavín.
Noční linky jsou absolutně nepoužitelné.

Vojtěch Eliáš (...128.185...)
20.05.2019 09:40
MHD

Petrp: Nedávno jsem odlétal do Dus a vzhledem k času odletu jsem musel využít noční linku 910. Byl to také očistec. Možná by neškodilo, kdyby vedoucí představitelé letiště občas jeli v tuto hodinu stejným spojem jako jejich podřízení. Pokud by jeli z některých zastávek blíže k letišti, ani by se do autobusu nedostali. Chtělo by to posílit i spoje s odjezdem před 5:00.
Ale dokud nebude hotové kolejové napojení letiště na město, tak se obávám, že vzhledem k počtu cestujících bude situace stále stejná, možná i horší.

Celkem 12 záznamů

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace