flydubai mohou přejít k Airbusu. Ostře kritizují přístup Boeingu a nárokuje kompenzace za uzemnění 737 MAX.

  • 03.05.2019 11:00

Společnost flydubai, která nyní používá exkluzivně letadla rodiny Boeing 737 a zároveň je druhým největším zákazníkem modelu 737 MAX, je frustrována přístupem společnosti Boeing. V neobvykle tvrdé kritice vyzývá Boeing, aby zlepšil svou komunikaci se zákazníky.  

Nespokojenost flydubai dosáhla dokonce takové míry, že zvažuje přechod k Airbusu. V úvahu připadá A320neo a/nebo A220.

Je možné, že na jednání flydubai, která má stejného vlastníka jako Emirates, může mít vliv měnící se strategie Emirates. Ta plánuje rostoucí měrou expandovat na linky s nižším počtem cestujících a s dobou letu do osmi hodin. Tedy do tržního segmentu, který nyní typicky obsluhuje právě flydubai. To může vytlačit flydubai na linky s menším počtem cestujících.

Společnost flydubai byla založena v roce 2008 a komerční lety provozuje od roku 2009. Podle airfleets.net provozuje 59 letadel Boeing 737, z nichž 13 jsou uzemněné 737 MAX. Společnost objednala u Boeingu až 237 letadel 737 MAX, což z ní činí druhého největšího zákazníka tohoto modelu po Southwest Airlines.    

Podle zpravodajství Reuters je společnost flydubai mimořádně nespokojena se způsobem, jakým se Boeing staví k uzemnění 737 MAX. Společnost také požaduje od Boeingu větší transparentnost a informace o tom, co se děje s Boeingy 737 MAX a kdy lze očekávat vyřešení stávajících problémů. Společnost v důsledku výpadku 737 MAX musela zrušit 15 letů denně Šejk Ahmed bin Saeed Al Maktoum prohlásil, že bude vyžadovat kompenzaci, „protože to nebyly flydubai, kdo uzemnil 14 letadel 737 MAX“. ¨Před před novináři přiznal, že jednal s Airbusem. (Foto: flydubai, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace