Red Wings a Smartavia (Nordavia) jdou do nových barev

  • 21.04.2019 17:00

Ruský dopravce Red Wings přivítal první Airbus A321v nových barvách společnosti. Jedná se o letoun VP-BER, který létá v jednotřídní konfiguraci pro 220 cestujících. Letadlo přiletělo na Domodědovo 18. dubna z lakovny v Montpellier.

Tento A321 z roku 2006 je jedním ze čtyř letadel A321, které mají rozšířit flotilu společnosti během letošního roku. Podle vyjádření společnosti je nové zbarvení více dynamické. Nového zbarvení i jména se dočkala také partnerská společnost Smartavia, dříve Nordavia. Server planes.cz o tom informoval zde. V době psaní příspěvku webové stránky společnosti nové zbarvení ještě nepublikovaly.

Společnost Red Wings letos zrušila svou objednávku šesti letadel A220-300, z nichž první mělo nastoupit komerční službu u Red Wings ještě během letošního jara. Společnost uvádí, že důvody zrušení objednávky jsou ekonomické.

Rebranding společnosti Nordavia. Nový název, nové barvy.

Dříve Aeroflot-Nord, poté Nordavia a nyní nově Smartavia představila svůj nový brand, a to včetně prvního letadla v nových barvách. Nové zbarvení je zásadním odklonem od původního, které ještě poukazovalo na dávnou kapitálovou účast Aerfolotu ve společnosti Aeroflot-Nord (viz obr.)

Prvním letadlem nových barvách je 737-800 (VP-BEV). Smartavia bude v létě provozovat 7 letadel Boeing, všechny v jednotřídní konfiguraci pro 189 cestujících. Letadla jsou bázována v Petrohradě a létají do 18 destinací. Jedná se o kombinovaného dopravce, který kromě pravidelných linek poskytuje také chartery.

Původní společnost NordAvia bázovala v Archangelsku a používala park 12 letadel Boeing 737-500, -700 a -800. (Red Wings, SmartAvia, Wikimedia, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace